Nieuwsberichten 2014

1 april 2014 - Betrouwbare jongereninformatie beschikbaar!

Wilt u jongeren voorzien van betrouwbare informatie over zaken als geld, seks of verslaving? Maak dan gebruik van de nieuwe online informatiebank voor jongeren van Stichting Opvoeden.nl.
Lees verder

1 april 2014 - Laura Kamphaus: "Gemeenten maak gebruik van de jongereninformatie"

Laura Kamphaus, strategisch beleidsadviseur bij de gemeente IJsselstein en lid van de Gebruikersraad van Stichting Opvoeden.nl, legt het uit: “Nuttige, toegankelijke én gevalideerde informatie ligt voor het oprapen. Gemeenten, stel die beschikbaar voor je inwoners!”
Lees verder

1 april 2014 - Keurmerk voor betrouwbare jongereninformatie

Stichting Opvoeden.nl voorziet de betrouwbare jongereninformatie, die sinds 1 april beschikbaar is, van een keurmerk. Het keurmerk betekent dat de informatie betrouwbaar en toegankelijk is. Want als jongeren vragen of problemen hebben, willen ze graag gemakkelijk en snel een goede oplossing vinden.
Lees verder

5 maart 2014 - Amsterdam biedt met SAM snelle zorg

De gemeente Amsterdam gebruikt de content van Stichting Opvoeden.nl op een slimme manier: zij biedt de gevalideerde informatie over opvoedvraagstukken aan op de website van Sociaal Amsterdam (SAM). Eventueel kunnen ouders of jongeren via de website direct een afspraak maken met een hulpverlener.
Lees verder

5 maart 2014 - Straks ook gevalideerde informatie voor jongeren

Wilt u jongeren helpen om gezond op te groeien? Wijs hen dan op betrouwbare informatie, hulp en ondersteuning. Stichting Opvoeden.nl stelt vanaf 1 april 2014 gratis gevalideerde informatie beschikbaar. Via verschillende digitale kanalen vinden jongeren dan dezelfde betrouwbare informatie over onderwerpen als alcohol, drugs, pesten, relaties en seks.
Lees verder

5 maart 2014 - Corrie Noom: "Gemeenten kunnen content veel breder inzetten"

Corrie Noom is wethouder Jeugd in de gemeente Zaanstad en voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Opvoeden.nl. “Gemeenten hebben de taak om ouders te ondersteunen bij de opvoeding. Stichting Opvoeden.nl doet dat met gevalideerde informatie. Gemeenten kunnen volgens mij nog wel breder gebruikmaken van deze waardevolle content."
Lees verder

5 maart 2014 - Hoe zorgen we voor ouderparticipatie?

Hoe kan Stichting Opvoeden.nl ouders en opvoeders het beste actief betrekken bij haar activiteiten? Om daarachter te komen heeft de stichting aan Stefanie Jansen van de JeugdZaak gevraagd onderzoek te doen naar wensen van ouders. Jansen: “Online informatie bieden is heel goed, maar veel ouders hebben ook behoefte aan offline informatie.”
Lees verder

24 februari 2014 - Broedplaats Opvoeden.nl gelanceerd voor professionals op GGD Kennisnet

Op het digitale platform GGD Kennisnet is de ‘Broedplaats Opvoeden.nl’ gelanceerd. Hier vinden professionals dezelfde gevalideerde informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid als op de website www.cjg.nl. De broedplaats is echter interactief: wie vanuit zijn expertise aanvullingen of verbeteringen heeft, kan dat laten weten. Zo groeit de basisbron voor ouders met waardevolle praktijkkennis van professionals.
Lees verder

3 februari 2014 - Onderzoek Maurice de Hond naar informatiebehoefte ouders

Maurice de Hond heeft in opdracht van Stichting Opvoeden.nl een onderzoek uitgevoerd naar de informatiebehoefte van ouders en opvoeders. Belangrijke uitkomst was dat ouders grote behoefte hebben aan objectieve, online informatie.
Lees verder

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u aan voor onze Nieuwsbrief en volg ons ook op Twitter!