Betrouwbare opvoedinformatie voor Centra voor Jeugd en Gezin

Werk je bij een Centrum voor Jeugd en Gezin en wil je ouders voorzien van betrouwbare opvoedinformatie? Ga dan aan de slag met ons aanbod! Op deze pagina vind je voorbeelden van CJG’s die daar al mee bezig zijn.

Beeldmateriaal

Tijdens gesprekken met ouders, via mail of social media vind je het misschien handig om informatie in beeld te laten zien. Wij hebben voor jou materiaal beschikbaar dat gebaseerd is op de betrouwbare opvoedinformatie die met kennis- en thema instituten in Nederland ontwikkeld wordt.

Wist je dat deze beelden en de teksten van Opvoeden.nl ook in telefonische spreekuren, chats en apps gebruikt worden? Bijvoorbeeld in de GroeiGidsApp en chats van de GGD Amsterdam, GGD regio Utrecht en GGD Hart voor Brabant.

Inspiratie voor je eigen nieuwsbrief

Verstuurt jouw CJG een nieuwsbrief? Gebruik dan de teksten of laatste wijzigingen van Opvoeden.nl.

De betrouwbare opvoedinformatie op Facebook

Beheer je de facebookpagina van een CJG? Gebruik dan net als onderstaande facebookpagina’s Opvoeden.nl in je updates.

De betrouwbare opvoedinformatie op Twitter

Dat geldt ook voor Twitter! Zoals:

Volg Stichting Opvoeden.nl ook op Twitter!

De betrouwbare opvoedinformatie op eigen website

Je zult zien dat CJG’s allemaal dezelfde opvoedinformatie op hun website hebben staan, in hun eigen huisstijl.

Linken naar de betrouwbare opvoedinformatie

Sommige CJG-websites linken (met een logo) naar Opvoeden.nl. Zo kun je op een snelle, eenvoudige manier ouders naar de betrouwbare opvoedinformatie verwijzen. Kijk maar eens bij:

Het logo vind je hier.

Ouders werven voor Landelijk Ouderpanel

Help mee de stem van jouw ouders te laten horen door een oproep te verspreiden voor het Landelijk Ouderpanel. O.a. CJG Rijnmond doet dit.

Blijf als professional op de hoogte via onze nieuwsbrief

Tot slot: zorg dat jij en je collega’s op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van opvoedinformatie. Meld jezelf of je organisatie aan voor een van onze nieuwsbrieven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Ja, ik meld me aan!