Betrouwbare opvoedinformatie voor GGD’en

Werk je bij een GGD en wil je ouders voorzien van ‘de beste’ opvoedinformatie? Ga dan aan de slag met ons aanbod! Op deze pagina vind je voorbeelden van GGD’en die daar al mee bezig zijn.

Beeldmateriaal

Tijdens gesprekken met ouders, via mail of social media vind je het misschien handig om informatie in beeld te laten zien. Wij hebben voor jou materiaal beschikbaar dat gebaseerd is op de betrouwbare opvoedinformatie die met kennis- en thema instituten in Nederland ontwikkeld wordt.

Wist je dat deze beelden en de teksten van Opvoeden.nl ook in telefonische spreekuren, chats en apps gebruikt wordt? Bijvoorbeeld in de GroeiGidsApp en chats van de GGD Amsterdam, GGD regio Utrecht en GGD Hart voor Brabant. Onder andere GGD IJsselland gebruikt de opvoedinformatie in digitale dossiers en mailcontact met ouders.

Inspiratie voor je eigen nieuwsbrief

Verstuurt jouw GGD een nieuwsbrief? Gebruik dan de teksten of laatste wijzigingen van Opvoeden.nl.

De betrouwbare opvoedinformatie op Facebook

Beheer je de facebookpagina van een GGD? Gebruik dan net als onderstaande facebookpagina’s Opvoeden.nl in je updates.

De betrouwbare opvoedinformatie op Twitter

Dat geldt ook voor Twitter! Zoals:

Je zult zien dat GGD’en allemaal dezelfde opvoedinformatie op hun website hebben staan, in hun eigen huisstijl.

Volg Stichting Opvoeden.nl ook op Twitter!

Linken naar de betrouwbare opvoedinformatie

Sommige GGD-websites linken met een logo naar Opvoeden.nl. Zo kun je op een snelle, eenvoudige manier ouders naar de betrouwbare opvoedinformatie verwijzen. Kijk maar eens bij:

Het logo vind je hier.

Ouders werven voor Landelijk Ouderpanel

Help mee de stem van jouw ouders te laten horen door een oproep te verspreiden voor het Landelijk Ouderpanel.

Blijf als professional op de hoogte via onze nieuwsbrief

Tot slot: zorg dat jij en je collega’s op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van opvoedinformatie. Meld jezelf of je organisatie aan voor een van onze nieuwsbrieven!

In het nieuwsarchief lees je meer over onze samenwerking met GGD’en:

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Ja, ik meld me aan!